9. évfolyam

A felvett tanulók listája ezen az oldalon található. Szívből gratulálunk az eredményhez!

 

A 2022/2023. tanévben induló kilencedikes osztályaink ideiglenes felvételi rangsorait ezen az oldalon tekinthetik meg.

 

A Vasváriban is megírható központi felvételi vizsgáról ezen az oldalon olvashatnak.

 

A 2022/2023. tanévben a 9. évfolyamon induló osztályaink

 

nyelvi előkészítő

  • informatika és távközlés ágazat – a tanulmányi terület kódja: 1001 (0,5 osztály, 16 fő)
  • kereskedelem ágazat – a tanulmányi terület kódja: 1002 (0,5 osztály, 16 fő)

o   gazdálkodás és menedzsment ágazat – a tanulmányi terület kódja: 1003 (1 osztály, 32 fő)

o   informatika és távközlés ágazat – a tanulmányi terület kódja: 1004 (1 osztály, 32 fő) – ez az osztály a Szegedi Tudományegyetemmel közösen kidolgozott, okleveles technikusképzés keretében indul!

 

Az 1001-es és 1002-es kódú nyelvi előkészítő osztály képzési ideje 1+5 év. A tanulók két idegen nyelvet tanulnak kiemelkedőn magas óraszámban: az előkészítő tanévben angol nyelvet heti 13, német nyelvet pedig heti 5 órában.

A nyelvi előkészítő évfolyamot követő 2 tanévben a közismereti, valamint az informatika és távközlés, illetve a kereskedelem ágazati alapoktatás folyik. A tanulók a 10. évfolyam végén ágazati alapvizsgát tesznek és nyilatkoznak a szakmaválasztásról, majd a 11-13. évfolyamon a közép- és emelt szintű érettségire felkészítéssel együtt folyik a szakirányú oktatás. A 12. évfolyam végén előrehozott érettségi vizsga letételére nyílik lehetőség. A képzés érettségi és technikusi vizsgával zárul, utóbbi a szakmai tantárgy emelt szintű érettségi vizsgájának felel meg.

A technikusi oklevél a informatika és távközlés ágazaton végzetteknek a Szoftverfejlesztő és –tesztelő, míg a Kereskedelem ágazatot befejezőknek az Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus szakma megszerzését igazolja.

 

Az 1003-as kódú gazdálkodás és menedzsment ágazatban tanuló osztály képzési ideje 5 év. Választható idegen nyelv az angol vagy a német. A 9-10. évfolyamon a közismereti, valamint a gazdálkodás és menedzsment ágazati alapoktatás folyik. A tanulók a 10. évfolyam végén ágazati alapvizsgát tesznek és nyilatkoznak a szakmaválasztásról, majd a 11-13. évfolyamon a közép- és emelt szintű érettségire felkészítéssel együtt folyik a szakirányú oktatás. A 12. évfolyam végén előrehozott érettségi vizsga letételére nyílik lehetőség. A képzés érettségi és technikusi vizsgával zárul, utóbbi a szakmai tantárgy emelt szintű érettségi vizsgájának felel meg. A technikusi oklevél a Vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakma megszerzését igazolja.

 

Az 1004-es kódú informatika és távközlés ágazatban tanuló osztály képzési ideje 5 év. Választható idegen nyelv az angol vagy a német. A 9-10. évfolyamon a közismereti, valamint az informatika és távközlés ágazati alapoktatás folyik. A tanulók a 10. évfolyam végén ágazati alapvizsgát tesznek és nyilatkoznak a szakmaválasztásról, majd a 11-13. évfolyamon a közép- és emelt szintű érettségire felkészítéssel együtt folyik a szakirányú oktatás. A 12. évfolyam végén előrehozott érettségi vizsga letételére nyílik lehetőség. A képzés érettségi és technikusi vizsgával zárul, utóbbi a szakmai tantárgy emelt szintű érettségi vizsgájának felel meg. A technikusi oklevél a Szoftverfejlesztő és –tesztelő szakma megszerzését igazolja.

 

A kereskedelem ágazat kivételével valamennyi tanulmányi területre történő felvétel feltétele a magyar nyelv és a matematika központi írásbeli felvételi vizsga megírása, valamint matematikából valamennyi eredmény (az általános iskola 5., 6., 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi osztályzatának) megléte. Az oktatás a közismereti kerettantervek és az egyes szakmák programtantervei szerint folyik. Az iskolánkban megszerzett érettségi bizonyítvány a technikusi oklevéllel együtt a szakirányú felsőoktatásba előnyösebb feltételekkel biztosít belépést.

bezaras

 

Iskolánk új, hivatalos oldala
a vasvari.hu címen érhető el.

 

Tovább az új oldalra