Felnőttek oktatása

Aktuális információk a munka mellett végezhető, iskolai rendszerű szakmai oktatásról – 2021/2022. tanév

 

A Vasváriban a 2015/2016. tanév óta a felnőtteknek ismét lehetőségük van arra, hogy munka mellett tanulva szerezzenek új szakmai végzettsége(ke)t. Iskolánk a 2021/2022. tanévben a szakmajegyzékben szereplő alábbi három szakma tanulására és elsajátítására biztosít lehetőséget az érdeklődők számára. (Az egyes szakmák nevére kattintva részletes információkat olvashat az adott szakmai oktatás tartalmáról.)

 

A munka mellett folyó oktatás heti 18-21 órában, heti három napon (hétfőn és szerdán 15:30-tól, szombaton 8:30-tól) folyik.

 

A Vállalkozási ügyviteli ügyintéző szakmai oktatásra a Szakképzési Jelentkezési Rendszeren keresztül MÉG lehet jelentkezni. (A kitöltésben az alábbi videó, illetve szöveges leírás nyújt segítséget.)

 

Az egyes osztályok képzésével kapcsolatos információk (a képzési napok beosztását, a tervezett óraszámokat, a képzési tartalmakra vonatkozó központi előírásokat) az itt található listában, egyes osztályok jelölésére kattintva érhetők el.

 

A 2021/2022. tanévben induló osztályokra vonatkozó információk:

  • 1/13.ae váll (Vállalkozási ügyviteli ügyintéző, 5 0411 0902) – osztályfőnök: Siposné Gyuris Valéria
  • 1/13.be szoft (Szoftverfejlesztő és -tesztelő, 5 0613 12 03) – osztályfőnök: Molnár Edit

 

A 2020/2021. tanévben indult, a 2021/2022. tanévben végzős osztályokra vonatkozó információk:

  • 2/14.ae váll (Vállalkozási ügyviteli ügyintéző, 5 0411 0902) – osztályfőnök: Tartóczky Edit
  • 2/14.be szoft (Szoftverfejlesztő és -tesztelő, 5 0613 12 03) – osztályfőnök: Tartóczky Edit

 

A mulasztások igazolásához kérjük, hogy az alábbi dokumentumokat használják (letöltést követően a kitöltött igazolást lefényképezve vagy szkennelve juttassák el az osztályfőnökük részére):

 

Amennyiben iskolalátogatási igazolásra vagy a képzésen való részvételről szeretne  igazolást kérni, kérjük, hogy e-mailben előzetesen értesítse arról osztályfőnökét vagy a titkárságot, hogy elő tudják készíteni érkezésükig a megfelelő dokumentumot!

 

A felmentések iránti kérelmek beadásának eljárásrendje:

  • Elsőként a tanulónak kell egyeztetnie az érintett szaktanárral és be kell mutatnia az oktató számára a felmentés alapjául szolgáló dokumentum másolatát (ennek alapján tud majd a szaktanár javaslatot tenni a felmentési formanyomtatványon).
  • A tanuló az osztályfőnöktől kér egy felmentési kérelem formanyomtatványt, amelyet a szaktanárok segítségével a tanuló tölt ki és a szaktanárnak bemutatott, a felmentés alapjául szolgáló dokumentum másolatát hozzátűzi a kérelemhez.
  • A tanuló leadja a teljesen kitöltött és aláírt felmentési kérelmet az osztályfőnöknek a tájékoztató napon meghatározott határidőig.
  • Az osztályfőnök a megadott határidőig gyűjti a kérelmeket és ellenőrzi azok megfelelő kitöltését, majd csoportosan adja le a titkárságnak igazgatói engedélyezésre.
  • Az igazgató engedélyezi vagy elutasítja a kérelmet, majd a titkárság e-mail-ben értesíti a tanulót az igazgatói döntésről és a döntést tartalmazó dokumentum átvételéről.
bezaras

 

Iskolánk új, hivatalos oldala
a vasvari.hu címen érhető el.

 

Tovább az új oldalra