Szakmai vizsga 2021. május-június

Kedves Tanulók! Tisztelt Szülők!

 

FRISS INFORMÁCIÓK!

 

A 2021. május-júniusi szakmai vizsgáknak a járványhelyzetre tekintettel hozott lebonyolítási szabályait  az ITM vezetője az SZFHÁT/47809/2021-ITM számú Egyedi Miniszteri Határozatban tette közzé.

 

Kérjük az érintett vizsgázókat, hogy alaposan tanulmányozzák át a szabályokat és a szakmai vizsgák lebonyolítása során szigorúan tartsák be a maszkviseléssel, a távolságtartással, a kézfertőtlenítéssel, az eszközök használatával, az elektronikus kapcsolattartással és egyéb rendelkezéssel kapcsolatos előírásokat!

 

Az egyes szakképesítések szakmai vizsgáival kapcsolatos további részletes információkat és időpontokat az itt található listában találják, amelynek tartalmát folyamatosan frissítjük.

(Az adott szakképesítés szakmai vizsgájának adataihoz kattintson a megfelelő szakképesítés nevére!)

 

 

——————————————————————

Jelentkezéssel kapcsolatos információk

 

A 2021. május-júniusi vizsgaidőszak szakmai vizsgáira 2021. február 15-ig (hétfőig) lehet jelentkezni az e cikkben közzétett jelentkezési lap kitöltésével és megküldésével.

  • Az idén végzős tanulóink jelentkezését az osztályfőnökök koordinálják, kérdéseikkel elsőként hozzájuk forduljanak!
  • A javító- vagy pótlóvizsgára jelentkezőktől azt kérjük, hogy a titkársággal () vegyék fel a kapcsolatot, hogy mely további dokumentumokra (pl. törzslapkivonat, felmentési kérelem, a képzés befejezését igazoló (piros) bizonyítvány, személyes okmányok) van szükség a jelentkezéshez.

 

A szakmai vizsgák lebonyolításával kapcsolatos jogszabályi előírásokat

tartalmazza.

 

Az 1 éven túli szakmai vizsgákkal kapcsolatos hivatalos információk az NSZFH-tól:

  • OKJ szakképesítés javító- és pótlóvizsgára az jelentkezhet, aki az első szakmai vizsgától számított egy évet még nem lépte túl. A szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet 291. § (3) bekezdése értelmében az „egy éves” szabály fennmaradt. Az a vizsgázó, aki a szakképzés befejező évfolyamát eredményesen teljesítette, de a vizsgát még nem kezdte meg, a szakmai vizsgát elkezdheti.

 

Speciális esetekre vonatkozó információk az NSZFH-tól:

  • Az a vizsgázó, aki a 2020. május-júniusi és/vagy a 2020. október-novemberi vizsgaidőszakban úgy tett vizsgát, hogy nem kellett a szóbeli részt teljesítenie (vagyis a törzslapkivonatán a “nincs szóbeli” bejegyzés szerepel), illetve a 2021. május-júniusi vizsgaidőszakban javító- vagy pótlóvizsgára jelentkezett, annak most sem kell teljesítenie a szóbeli vizsgatevékenységeket.
  • A Szoftverfejlesztő (54 213 05) szakképesítés esetén, ha a vizsgázó a 35/2016. (VIII.31.) NFM rendeletben kiadott szakmai és vizsgakövetelmény (SZVK) szerint vizsgázott, de az első szakmai vizsgája óta egy évnél több telt el, bejelentkezhet a 29/2019. (VIII. 30.) ITM rendeletben kiadott SZVK szerinti vizsgára úgy, hogy a korábbi eredményeit be lehet számítani (azokat nem kell ismét teljesítenie).

 

Azon vizsgázónak, aki már legalább a 2. javítóvizsgáját teljesíti, vizsgadíjat kell fizetnie (a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 93.§ (5) bekezdése, illetve a szakképzési törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II.7.) Korm. rendelet 288-289.§ alapján). Az egyes szakmák esetén és a teljesítendő vizsgarészektől függően a vizsga díjának összege eltérő lehet, de az összeg nem haladja meg az 50.000 Ft-ot. (Ebben az esetben határozat formájában közöljük a ténylegesen fizetendő díjat, amelynek összegét legkésőbb április elejéig kell befizetni – a befizetéssel kapcsolatban (helyszín, időpont, forma) az iskola gazdasági irodája ad felvilágosítást.)

 

bezaras

 

Iskolánk új, hivatalos oldala
a vasvari.hu címen érhető el.

 

Tovább az új oldalra