Nyelvi előkészítő osztály

A 2021/2022. tanévben a 9. évfolyamon induló nyelvi előkészítő (technikumi) osztályaink:

  • fél osztály az informatika és távközlés ágazatban – a tanulmányi terület kódja: 1001 (0,5 osztály, 16 fő)
  • fél osztály a kereskedelem ágazatban – a tanulmányi terület kódja: 1002 (0,5 osztály, 16 fő)

 

A nyelvi előkészítő osztály képzési ideje 1+5 év. A tanulók két idegen nyelvet tanulnak a teljes tanulmányi időszak alatt. Az első, alapozó évben ez kiemelkedőn magas óraszámokat jelent: az angol nyelv esetében heti 13, a német nyelvnél heti 5 órát. Az első évben heti 3 informatika (digitális kultúra) órán sajátítják el a diákok az ECDL start moduljainak ismeretanyagát, míg a közismereti tantárgyak esetében képességfejlesztés, gyakorlás, szükség esetén felzárkóztatás folyik. A képességfejlesztés részét képezik a tanulásmódszertan-, valamint a gépírás órák, melyeknek köszönhetően minden tanulónk számára biztosítjuk a hatékony tanulási módszerek, valamint a tízujjas vakírás elsajátítását.

 

A nyelvi előkészítő évfolyamot követő 2 tanévben a közismereti, valamint az ágazati alapoktatás folyik az osztály egyik csoportja számára az informatika és távközlés, a másik csoport számára a kereskedelem ágazatban.

 

A tanulók a 10. évfolyam végén nyilatkoznak a szakmaválasztásról, majd a 11-13. évfolyamon a közép- és emelt szintű érettségire felkészítéssel együtt folyik a szakirányú oktatás. A 12. évfolyam végén előrehozott érettségi vizsga letételére nyílik lehetőség. A képzés érettségi és technikusi vizsgával zárul, utóbbi a szakmai tantárgy emelt szintű érettségi vizsgájának felel meg. A technikusi oklevél ágazattól függően a Szoftverfejlesztő és –tesztelő, illetve az Idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus (kereskedelmi logisztika szakmairány) szakma megszerzését igazolja.

 

bezaras

 

Iskolánk új, hivatalos oldala
a vasvari.hu címen érhető el.

 

Tovább az új oldalra