Érettségi vizsgainformációk 2022. május-június

Kedves Tanulók! Tisztelt Szülők!

 

Az alábbiakban tesszük közzé a 2022. május-júniusi érettségi vizsgákkal kapcsolatos információkat. Cikkünk folyamatosan frissül az aktuális tudnivalókkal, ezért kérjük, időről időre látogassák meg újra.

 

A szülőket és a tanulókat 2022. január 6-án 17 órától online módon tájékoztattuk az érettségi és a felsőoktatási felvételi vizsgákról, valamint iskolánk szakképzési kínálatáról.

Az előadás prezentációi itt érhetők el:

 

Jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók – szakképző évfolyamokon tanulók

Figyelem! A Vasváriban szakképző évfolyamon tanulók (nappali és felnőttek oktatása egyaránt) a 2022. május-júniusi érettségi vizsgákon való részvételi szándékukat (ismétlő, szintemelő, illetve kiegészítő vizsgák) osztályfőnöküknek jelezzék legkésőbb 2022. január 31-ig. Jelentkezni csak abban a középiskolában lehetséges, amellyel tanulói jogviszonyuk van. A jelentkezési lapot tehát a Vasváriban kapják meg és itt is kell beadniuk.

 

Térítésmentes érettségi vizsgalehetőségek az érettségi bizonyítvány megszerzését követően

 

Térítésmentes az érettségi végzettséggel rendelkező, a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény szerinti szakgimnáziumi oktatásban megkezdett tanulói jogviszonnyal rendelkező tanuló részére egy szakmai érettségi vizsgatárgyból tett érettségi vizsga és első alkalommal a javító- és pótlóvizsga.

 

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályozás

A veszélyhelyzet során az érettségi vizsgák 2021. május-júniusi vizsgaidőszakban történő megszervezéséről, valamint egyes köznevelést érintő eltérő szabályokról szóló 167/2021. (IV. 9.) Korm. rendelet szerint:

4/A. § Azok a vizsgázók, akik a 2020/2021. tanév május-júniusi vizsgaidőszakára adott vizsgatárgyból térítésmentesen jelentkeztek érettségi vizsgára, de azon a veszélyhelyzet miatt nem jelentek meg, ugyanabból a vizsgatárgyból az érettségi vizsgát a 2021/2022. tanév október-novemberi vagy május-júniusi vizsgaidőszakában egy alkalommal térítésmentesen tehetik le.

4/B. § Azok a vizsgázók, akik a 2020/2021. tanév május-júniusi vizsgaidőszakában valamely vizsgatárgyból sikeres érettségi vizsgát tettek, az érettségi bizonyítvány kiadása után, legkésőbb a 2021/2022. tanév május-júniusi vizsgaidőszakában az adott vizsgatárgyból egy alkalommal térítésmentesen tehetnek ismétlő érettségi vizsgát.

 

Az érettségi vizsgák szervezése

 

Tájékoztatók:

Egészségvédelmi intézkedések

Vizsgaidőpontok

bezaras

 

Iskolánk új, hivatalos oldala
a vasvari.hu címen érhető el.

 

Tovább az új oldalra